ATT BYTA IPHONE 6 GLAS

Det är lätt hänt att glaset spricker på iPhone 6, precis som på många andra smartphones. Har du tur så gäller fortfarande din garanti, och i annat fall så kan det vara värt att laga själv.

Screen Shot 2017-04-17 at 14.31.31.png

Apples egna garanti gäller i ett år men under villkoret att du inte har någon skada i ramen. Finns den minsta lilla inbuktning i ramen så kommer Apple in att acceptera telefonen på garantin. Samma gäller om du har AppleCare+, men då får du i alla fall en billigare reparation.

Risken med att lämna in till Apple är du inte riktigt vet vad utfallet kommer bli gällande kostnaden. När du har lämnat in den till dom fixar dom den, men beroende på om den går igenom garantin eller inte, så skiljer priset åt markant. Och dessutom är du utan till telefon i upp till 2 veckor.

Jag själv föredrar att fixa telefonen och själv och byta glaset är inte så svårt man kan tro. Vilket jag ska visa i denna guide. Nu kör vi igång!

BYTA SKÄRM MED RÄTT VERKTYG OCH DELAR

Vi måste se till att ha rätt verktyg och reservdelar innan vi går vidare. Finns väldigt många leverantör och tyvärr så finns det många aktörer som bryr sig mer om att tjäna pengar än att erbjuda dig bra grejer. Så här är tips på några som gör det bra

iFixit

Dom är duktiga. Du kan hitta billigare, men här vet du att du får bra grejer. De har även guiden för att byta glas iphone 6. Bra kvalitet, men allt är på engelska så om du föredrar svenska så kan du fortsätta läsa här. Gillar du engelska mer så kan jag tipsa om iFixit. Du får också ett hum vad priset att laga själv blir genom att kolla på den sidan. Det priset kan du sedan jämföra med vanliga mobilreparatörers priser som du ser här: https://www.comparerepair.se/

INNAN SKÄRMBYTET: STÄNG AV MOBILEN

Första steget är att stänga av telefonen innan vi börjar pilla med elektroniken. Därefter ska vi börja ta loss lite delar.

  1. Skruva loss de 2 skruvarna som sitter på varsin sida om lightning-uttaget, dvs där du laddar din iphone. Du kan blanda ihop dom om du vill, för de är exakt likadana så det spelar ingen roll. Läs mer om hur elektronik funkar här.
  2. Ta bort det trasiga glaset. Använd suction cup (sugpropp) för att åstadkomma detta. Är det väldrigt söndrigt så går det använda specialverktyg såsom razor blade osv.
  3. Använd #000 Philips skruvmejsel för att ta bort de 5 skruvarna som är bakom skärmen, och var supernoga så du inte blandar ihop dom. Alla har olika längd och rör du ihop det så riskerar du att skruva in i moderkortet. ett misstag som kommer stå dig dyrt…
  4. Vill vill byta glas iphone 6, inte förstöra telefonen.
Annonser